Tips voor een gezellig feest met een volle dansvloer

1) Sta zelf op de dansvloer

Dit is en blijft de beste tip!

Kom zelf op de dansvloer. De genodigden komen voor jullie. Als jullie op de dansvloer staan trekt dit aan en loopt de dansvloer vol.

2) De juiste DJ voor uw evenement

De DJ maakt het feest. Boek de juiste DJ voor uw event, Boek L-DJ

“DJ” is breed te omschrijven, een uur hitjes draaien lukt velen, een hele avond genodigden van verschillende leeftijden entertainen, vraagt ervaring en inzicht.

3) Dansvloer

Beter een kleine dansvloer waar het gezellig is dan een grote vlakte waar je alleen op staat.

Om de dansvloer te verkleinen kan je bijvoorbeeld enkele staantafels rond de dansloer zetten. Kies ook om het dansen zo centraal mogelijk te laten gebeuren.

4) Tafelindeling

Veel respect voor de grootouders en ouderen, maar zet ze niet op de eerste rij vlak bij de luidsprekers.

Zo zorg je er voor dat ze niet moeten vragen om de muziek stiller te zetten omdat ze te dicht bij de luidsprekers zitten. Het is een beter idee om een tafel met jongere genodigden vooraan te zetten.

5) DJ te opzichte van de bar

Plaats ze niet te ver uiteen. 

Niet voor ons, maar meestal zien we de heren vlot richting toog gaan en de dames naar de dansvloer. Zet ze kort bijeen en je hebt een top feest.

Wij zijn graag benaderbaar en onderdeel van het feest dus staan wij niet graag in een verborgen hoek of moeilijk toegankelijke plaats.

6) Wanneer openingsdans?

Je doet dit best nadat alle andere zaken gebeurd zijn.

Dus na alle speechen, sketchen, de gezellige rondgang met babbel aan iedere tafel, enz…

De openingsdans voor de taart is geen goed idee. Je dansvloer loopt helemaal vol om deze een uur later volledig te laten ontruimen voor de taart toestanden.

7) Verzoeknummers

Wij hebben een verzoekjes-APP die iedereen na het scannen van een QR code kan gebruiken. Je kan natuurlijk ook gewoon bij de DJ een verzoeknummer komen aanvragen.

Gelukkig is een verzoek niet het zelfde als een bevel want dan zou een feest heel anders verlopen.

Het is leuk om te weten welke nummers u en uw genodigden willen horen en wij doen jullie graag een plezier. Maar wij kijken ook of de tijd er rijp voor is.

Als het echt niet past binnen uw wensen of de algehele sfeer, dan zullen wij het niet draaien. 

Onze visie is dat wij voor u en uw genodigden draaien en niet voor onszelf. Daarom doen wij ons uiterste best om alle verzoeknummers op het juiste moment zo goed mogelijk in te passen.

8) Rookruimte

Wij willen de rokers niet benadelen, maar zet geen extra zetels of verwarmers buiten. Hoe meer mensen buiten, hoe minder volk op de dansvloer.

Te gezellige rookruimtes zijn killing. Even een adempauze en een sigaretje moet natuurlijk kunnen, maar het mag geen hangplek voor de avond zijn. Bespreek dit met de uitbater van de zaal. Wellicht kan hij het minder “leuk” maken.

L-DJ, als jouw feest een echt feest mag zijn!